Misha Sporck

DSC_5839-copy-kopie-2

Misha Sporck werd op jonge leeftijd toegelaten tot de jong-talentopleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij hoorn studeerde bij Oldrich Milek en compositie bij Roderik de Man. Vanaf 2001 tot 2006 studeerde hij als Bachelor student aan het Conservatorium van Amsterdam, hoorn bij Peter Hoekmeijer en compositie bij Theo Verbey en Daan Manneke. In juni 2009 behaalde hij zijn masterdiploma voor hoorn en natuurhoorn aan het conservatorium van Amsterdam. Hij studeerde hoorn bij Herman Jeurissen en natuurhoorn bij Teunis van der Zwart. Daarnaast heeft hij als uitwisselingsstudent ook in Berlijn gestudeerd, aan de Hochschule für Musik, Hanns Eisler, bij Marie Luise Neunecker.

Misha Sporck remplaceert in verschillende beroepsorkesten. Hij nam deel aan verschillende festival orkesten, zoals het Nederalnds Jeugd Orkest, het Lucerne Festival Academy Orchestra en het Verbier Festival Orchestra. Tevens maakt hij deel uit van het Amsterdam Brass Quintet dat in 2002 is opgericht. In 2000 was hij winnaar van het Bach-compositieconcours te Den Haag. In dit zelfde jaar won hij een tweede prijs bij het Prinses Christina Concours. In 2008 was hij laureaat bij het VSB-poëzie compositie concours.

Tegenwoordig is hij werkzaam als dirigent bij verschillende muziekverenigingen. Hij volgt zijn directieopleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Danny Oosterman. Daarnaast is hij hoorndocent, remplaceert als hoornist en arrangeert voor vele ensembles, zoals het Ricciotti Ensemble en het Nederlands Blazers Ensemble.