Jeugd uitje

Vandaag weer een superleuke jeugddag gehad! Met dank aan het Aquapark Vlietland die onze jeugd een uurtje ravotten heeft gesponsord! Uiteraard hebben we ook een nieuw stukje muziek ingestudeerd: Fiesta a la Playa.

Nou dat was het zeker


Zangeres Maaike Widdershoven, winnares van onder andere de John Kraaikamp Musical Award, verovert met haar stem en passie voor muziek, keer op keer vele harten. Dat heeft ze gedaan in hoofdrollen in beroemde musicals zoals ‘Elisabeth’, ‘The Sound Of Music’, ‘West Side Story’ en ‘The Phantom Of The Opera’. Met haar veelzijdige talent heeft ze ook vele theaterprogramma’s gedaan en werkt ze met veel plezier samen met allerlei verschillende orkesten. ‘Musicals and More!’ is dan ook een programma waarin De St. Jan’s Fanfare samen met Maaike het meer klassieke fanfare repertoire combineert met pop, kleinkunst en uiteraard met musical.

 

De St. Jan’s Fanfare uit Zoeterwoude grijpt het 120-jarig jubileum graag met beide handen aan om eens goed uit te pakken. Nadat de afgelopen paar jaar alles op een laag pitje heeft gestaan vinden de muzikanten uit Zoeterwoude het weer eens hoog tijd om er volledig voor te gaan en een mooi concert te gaan organiseren. Spraakmakend, divers en voor elk wat wils. Het orkest, met een traditionele fanfarebezetting, laat ook graag zien en horen dat blaasmuziek eigentijds en veelzijdig is. Dat is medebepalend voor de gezellige sfeer in deze vereniging waar met veel plezier muziek wordt gemaakt en waar muziekmakers muziekmakkers worden.

 

Dirigent Misha Sporck en de muzikanten van de St. Jan kijken verwachtingvol uit naar de samenwerking met Maaike Widdershoven. Door het enthousiasme van het orkest en het toptalent van Maaike kan het niet anders dan dat het 15 april een mooie muzikale avond wordt. 


Kaarten kosten 12,50. U kunt kaarten reserveren via onderstaande link:


https://forms.gle/7ADUzigXrR3k1wJe6


Kerstconcert St. Jan's Fanfare i.s.m. zangstudio the Voice.


Zondag 18 december geeft de St. Jan's Fanfare en het opleidingsorkest in samenwerking met

de kinderen van zangstudio the Voice een sfeervol kerstconcert. 

Het begint om 14:00 uur in het muziekcentrum te Zoeterwoude. Toegang is gratis.


onze sponsor: Super Sound Leiden verzorgt de microfoons

KERST ROMMELMARKT ZOETERWOUDE


Zondag 11 december houdt de St Jan's Fanfare haar kerstrommelmarkt in het muziekcentrum te Zoeterwoude. De afgelopen 2 jaar zijn er veel kerstspullen ingezameld.

Het muziekcentrum is in gezellige kerstsfeer gehuld met gluhwein en erwtensoep.

Tevens worden er aantal ronden kerstbingo gespeeld met uiteraard kerstprijzen.

Vanaf 11:00 uur bent u van harte welkom.Back to the eighties met de St Jan’s Fanfare.


Zondag 6 november a.s. zal het najaarsconcert van de St. Jan’s Fanfare in het teken staan van de muziek uit de jaren’80. Wie kent nu niet de grote hits van Michael Jackson, Doe Maar en de Gipsy Kings. Niet alleen popmuziek uit die tijd maar een specifiek concertstuk zoals Antarctica uit de jaren’80 mag niet ontbreken.  En u kent vast de musical de Wizard of Oz of de reclame van het WNF, What a Wonderful World van Louis Armstrong. Kortom een afwisselend concert met veelal herkenbare muziek. Aanvang 14:00 uur in het muziekcentrum te Zoeterwoude, zaal open om 13:30 uur, entree €.5,-. Kijk op www.stjansfanfare.nl of op facebook


Op zondag 9 oktober a.s. organiseert de St. Jan’s Fanfare Zoeterwoude een Play In. Iedereen die een instrument bespeelt met enige ervaring in een orkest kan zich aanmelden.
Heb je altijd al een keer in een fanfareorkest willen spelen of je heb je gewoon zin in een muzikale en gezellige dag, meld je dan aan via secretaris.sjf@gmail.com.
Een hele dag repeteren en aan het einde van de dag houden we een klein concertje.
Kosten deelname €.5,- daarvoor krijg je bladmuziek, kopje thee/koffie en lunch

Ook dit jaar doen wij weer mee met de Rabo Club Support. Het doel is ons jubileumjaar voor het organiseren van leuke activiteiten en natuurlijk de concert reis.

Stem in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport en vraag je familie, vrienden, kennissen en collega's om ook op ons te stemmen. Dat kan van 5 t/m 27 september.

Kunnen we op jouw stem rekenen?

 

Helaas kan je alleen op de St. Jan’s Fanfare stemmen als je een rekening hebt bij de Rabobank, regio Het Groene Hart Noord.

Je kunt ons vinden als st Jans Fanfare

 

Muziekworkshop georganiseerd door de St. Jan's Fanfare & VIOS


Plezier maken met muziek!

De St. Jan's Fanfare en VIOS organiseren gezamenlijk een muzikale workshop voor jong (& oud).

Maak op een speelse manier kennis met muziek en probeer alle instrumenten zelf uit in de muziekinstrumentenbingo.

We proberen ook om gezamenlijk een liedje in te studeren want samen muziek maken, is toch het leukste wat er is!


Zondag 26 juni  15.00 uur bij het dorpsfeest

St. Jan’s Fanfare brengt spectaculair ‘Movies in Concert’!
Afgelopen zondagmiddag heeft de St. Jan’s Fanfare samen met ‘special guest’ het shantykoor de ‘WeidePoort’, beide uit Zoeterwoude, het nagenoeg uitverkochte Muziekcentrum aangenaam verrast met een spectaculair concert. Het thema was ‘Movies in concert’. Uit het enorme aanbod van filmmuziek was een zeer afwisselend repertoire gekozen. En door twee grote beeldschermen met daarop goed getimede filmbeelden, werd het publiek meegenomen in een bioscoopervaring met life muziek.

Voordat maar één noot gespeeld was, werd de nieuwe kleding van de St Jan’s Fanfare gepresenteerd. Na twee jaar vertraging door een of andere pandemie en veel inspanning van de kledingcommissie, is één dag voor het concert de kleding geleverd. Dat was nog even spannend maar met trots is de nieuwe outfit getoond. Als echte filmsterren over de rode loper en met toepasselijk muziek werden de muzikanten met veel applaus ontvangen. Met de zwarte blouse met rode accenten en logo, zwarte broek en rode sportieve jas, wil de St Jan’s Fanfare zich onderscheiden van de andere verenigingen de regio. Daarin zijn ze in Zoeterwoude goed geslaagd.

Het concert werd geopend met ‘Theme of 20th Centruy Fox’ bekend van de gelijknamige en grootste filmstudio ter wereld. Het subtiele ‘No Time To Die’, de titelsong van de laatste James Bond film werd gevolgd door ‘The Pirates of the Caribean’. Tot zover voor iedereen bekende melodieën. ‘Crimson Tide’ is minder bekend maar daarom niet minder indrukwekkend. Na de opening met een fraaie trompetsolo maakte de inzet van steeds meer instrumenten de spanning van de in de film dreigende kernoorlog voelbaar. Het slagwerk had hierin een overtuigende rol. Het spanningsveld liep op en als bijna het onvermijdelijke dreigt te gebeuren, volgt de ontlading waarin het shantykoor een prachtig koraal zingt. Een compleet ander soort muziek dan wat de koorleden gewend zijn, maar zoals zondagmiddag bleek, ook dat kunnen ze!
Om daarna de zaal mee te nemen in een paar onvervalste zeemansliederen. Vlak voor de pauze werd door het orkest afgesloten met het ritmische ‘Can you Dig It’ uit de film Iron Man 3.
Na de pauze was het de beurt aan het opleidingsorkest van de fanfare. Jongens en meisjes die nog maar kort muziek maken, speelde met veel enthousiasme themamuziek uit bekende films zoals ‘Shrek’, ‘Zorro’ en ‘Mission Impossible’. Deze best moeilijke muziekstukken waren geen enkel probleem voor de jonge muzikanten want de uitvoeringen waren van een hoog niveau. Ze kregen een groot en verdiend applaus.

Het shantykoor en de fanfare namen weer plaats op het podium om elk in hun eigen stijl het publiek te trakteren op mooie muziek en enthousiast gezongen gezelligheid. En om hun unieke samenwerking te vervolgen met ‘The Exodus song’. Het contrast tussen fanfareorkest en shantykoor kon niet groter maar was daardoor onverwacht spectaculair. En juist in de gezamenlijke stukken hebben koor en orkest een mooie vriendschap gesloten.
In alle opzichten was het voor iedereen een geslaagde middag. Voor een sfeerimpressie kijkt u op www.stjansfanfare.nl of volg de fanfare op facebook.