articles @ stjansfanfare.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

Nieuws  

Nieuwsoverzicht van de St Jans Fanfare

  studie weekend 

  Een geslaagd studie weekend. We hebben 2 dagen gereperteerd in een kapel met een goede akoestiek. Dat is de muzikaliteit zeker ten goede gekomen. Tussendoor was er tijd voor pauze,  een praatje, eten, of gewoon even niets.

   Geslaagd jeugdconcert stJan's fanfare met Jeugdsymfonie Rijnstreek

   Zondagmiddag zat het Muziekcentrum in Zoeterwoude bomvol met jonge muzikanten en hun vaders en moeders, opa’s en oma’s! De beide jeugdorkesten en de slagwerkersgroep van St. Jan’s Fanfare o.l.v. Misha Sporck, hielden samen met het BplusC Kinderorkest van Jeugdsymfonieorkest Rijnstreek, o.l.v. Bram Soentjens hun jaarlijkse jeugdconcert. Een zeer gevarieerd programma, waarin ook maar liefst 14 leerlingen uit groep 4 enkele noten meespeelden op trompetjes. Zij hadden de afgelopen 8 weken muzieklessen gehad van Misha en mochten o.a. Smoke on the Water meespelen met de beide SJF-orkesten. Evenals het gezamenlijke finale-nummer First Blues. De sfeer was fantastisch. Samen muziek maken is leuk. Én leerzaam

    koningsdag concert zoeterwoude 2019

     dorpsfeest 2019

     23 juni was de jaarlijkse BBQ voor de invwoners van Zoeterwoude. Ook de St.Jan's Fanfare was weer aanwezig voor haar optreden. Dit jaar ging het anders dan voorgaande jaren. De st Jan's Fanfare, VIOS en de Rijntamboers, ook beide uit Zoeterwoude, hebben samen een muzikaal optreden verzorgd. Hieraan vooraf ging de workshop op 22 juni. Wat is er leuker om muziek te maken met z'n allen. Er was die dag een samenwerking tussen de 3 verenigingen. Iedereen kon bij de workshop een instrument uitproberen. Ook kon je meedoen op de Boomwrackers en daarop een muziekstuk op instuderen. Dit muziekstuk, We will rock you, werd zondag door de 3 verenigingen te gehore gebracht samen met de Boomwrackers. Hierna volgde nog een ander gezamelijk nummer, Everybody needs somebody. De st Jan's Fanfare sloot het geheel af met haar eigen muziek.

      

      het regent vuur in najaarsconcert nov 19

      Het regent vuur in najaarsconcert St Jan’s Fanfare.

      Zoeterwoude - Afgelopen zondag heeft de St Jan’s Fanfare in Het Muziekcentrum in Zoeterwoude hun jaarlijks najaarsconcert gegeven. Dit concert had als thema de vier elementen, de oerprincipes van de natuur; Water, Vuur, Lucht en Aarde. In elk muziekstuk werd wel naar één of meer van de elementen verwezen. Met de Spaanse Paso-doble Cielo Andaluz, de hemel van Andalusië, bracht de St Jan’s Fanfare het publiek in hemelse sferen. Prachtige beelden op de achtergrond tijdens het muziekstuk de Rainbow Warrior voerde het publiek mee in de strijd van het gelijknamige Greenpeace schip tegen de walvis vangst. Het niet eenvoudige concertwerk Winds on Fire liet de wind uit verschillende windstreken waaien. Van een zwoele mistral tot een hevige storm. Het aanwezige publiek kon het stuk zeker waarderen. Ook Purple Rain met een niet voor de hand liggende maar uiterst smaakvolle swing, Fire bekend van de Pointer Sisters en Set Fire to the Rain van Adèle, werden door het orkest, onder leiding van dirigent Misha Sporck net zo goed ten gehore gebracht. Met een medley van de band Earth, Wind and Fire werd het concert toepasselijk afgesloten. Na afloop kreeg de st Jan’s Fanfare van het aanwezige publiek een staande ovatie. Een waardering die zeker op zijn plaats was vanwege de prestaties van orkest en dirigent. Volgend concert 15 december 2019 een gezellig kerstconcert voor de hele familie.