articles @ stjansfanfare.nl:

Please login

username

password

Forgot password?

Forgotten password retriever

Please enter your email address:

Nieuws  

Nieuwsoverzicht van de St Jans Fanfare

   Geslaagd jeugdconcert stJan's fanfare met Jeugdsymfonie Rijnstreek

   Zondagmiddag zat het Muziekcentrum in Zoeterwoude bomvol met jonge muzikanten en hun vaders en moeders, opa’s en oma’s! De beide jeugdorkesten en de slagwerkersgroep van St. Jan’s Fanfare o.l.v. Misha Sporck, hielden samen met het BplusC Kinderorkest van Jeugdsymfonieorkest Rijnstreek, o.l.v. Bram Soentjens hun jaarlijkse jeugdconcert. Een zeer gevarieerd programma, waarin ook maar liefst 14 leerlingen uit groep 4 enkele noten meespeelden op trompetjes. Zij hadden de afgelopen 8 weken muzieklessen gehad van Misha en mochten o.a. Smoke on the Water meespelen met de beide SJF-orkesten. Evenals het gezamenlijke finale-nummer First Blues. De sfeer was fantastisch. Samen muziek maken is leuk. Én leerzaam

    koningsdag concert zoeterwoude 2019

     dorpsfeest 2019

     23 juni was de jaarlijkse BBQ voor de inwoners van Zoeterwoude. Ook de St.Jan's Fanfare was weer aanwezig voor haar optreden. Dit jaar ging het anders dan voorgaande jaren. De st Jan's Fanfare, VIOS en de Rijntamboers, ook beide uit Zoeterwoude, hebben samen een muzikaal optreden verzorgd. Hieraan vooraf ging de workshop op 22 juni. Wat is er leuker om muziek te maken met z'n allen. Er was die dag een samenwerking tussen de 3 verenigingen. Iedereen kon bij de workshop een instrument uitproberen. Ook kon je meedoen op de Boomwrackers en daarop een muziekstuk op instuderen. Dit muziekstuk, We will rock you, werd zondag door de 3 verenigingen te gehore gebracht samen met de Boomwrackers. Hierna volgde nog een ander gezamelijk nummer, Everybody needs somebody. De st Jan's Fanfare sloot het geheel af met haar eigen muziek.

      

      het regent vuur in najaarsconcert nov 19

      Het regent vuur in najaarsconcert St Jan’s Fanfare.

      Zoeterwoude - Afgelopen zondag heeft de St Jan’s Fanfare in Het Muziekcentrum in Zoeterwoude hun jaarlijks najaarsconcert gegeven. Dit concert had als thema de vier elementen, de oerprincipes van de natuur; Water, Vuur, Lucht en Aarde. In elk muziekstuk werd wel naar één of meer van de elementen verwezen. Met de Spaanse Paso-doble Cielo Andaluz, de hemel van Andalusië, bracht de St Jan’s Fanfare het publiek in hemelse sferen. Prachtige beelden op de achtergrond tijdens het muziekstuk de Rainbow Warrior voerde het publiek mee in de strijd van het gelijknamige Greenpeace schip tegen de walvis vangst. Het niet eenvoudige concertwerk Winds on Fire liet de wind uit verschillende windstreken waaien. Van een zwoele mistral tot een hevige storm. Het aanwezige publiek kon het stuk zeker waarderen. Ook Purple Rain met een niet voor de hand liggende maar uiterst smaakvolle swing, Fire bekend van de Pointer Sisters en Set Fire to the Rain van Adèle, werden door het orkest, onder leiding van dirigent Misha Sporck net zo goed ten gehore gebracht. Met een medley van de band Earth, Wind and Fire werd het concert toepasselijk afgesloten. Na afloop kreeg de st Jan’s Fanfare van het aanwezige publiek een staande ovatie. Een waardering die zeker op zijn plaats was vanwege de prestaties van orkest en dirigent. Volgend concert 15 december 2019 een gezellig kerstconcert voor de hele familie.

       Ton Zomerhuis 

       Afbeelding met muziek, koper, persoon, binnenAutomatisch gegenereerde beschrijvingOns lid Ton Zomerhuis is op 11 mei jl. overleden aan de gevolgen van Corona. Op 18 april is bij hem Corona vastgesteld en vanaf 24 april is hij in het ziekenhuis opgenomen en enkele dagen later overgebracht naar de IC.

       Ton was sinds de 80-er jaren samen met zijn vrouw Ans prominent lid van onze fanfare. Een echte verenigingsman die hield van de gezelligheid en de mensen om hem heen. Hij was op een warme en vriendelijke manier betrokken bij voor- en tegenspoed van anderen. Ook hoefde je het maar te vragen of Ton was bereid de handen uit de mouwen te steken. Zeker als het om technische zaken ging. Want hij was nu eenmaal de man van de techniek als het ging om licht en geluid. Maar ook van de mooiste videobeelden en foto’s met perfecte timing als achtergrond bij onze muziek. Daarin was hij gedreven en kundig. Ook heeft hij jaren in het bestuur gezeten en was hij actief voor de jeugdcommissie en muziekcommissie. Ton speelde bariton maar heeft ook menig keer met de fanfare gezongen. Met zijn warme en vriendelijke stem, kon hij dat als geen ander.

       Dat hij nog meer veelzijdige talenten had weet misschien niet iedereen, maar als kerstman heeft hij vele jaren ons kerstconcert bezocht. Daarbij wist hij altijd op zijn eigen ludieke manier leden in het zonnetje te zetten van wie hij vond dat die het verdienden. En hoewel de kerstman na 2018 met pensioen was gegaan, zal ons kerstconcert nooit meer hetzelfde zijn. Ton was een actieve man, enerzijds achter de schermen en anderzijds kon hij op een plezierige manier aanwezig zijn. De St. Jan’s Fanfare is Ton op veel manieren veel dank verschuldigd. De vereniging heeft de afgelopen weken intens meegeleefd met Ton en Ans, we hebben gehoopt, gebeden en moed ingesproken, maar het heeft niet zo mogen zijn. Op 16 mei hebben we, binnen de mogelijkheden van deze Corona-tijd, op gepaste wijze afscheid van Ton genomen. We wensen Ans en haar familie, maar ook alle leden van de fanfare, veel sterkte. We zullen Ton heel erg missen.

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

        

         

         

         ledenwerving

         De st Jan’s Fanfare maakt een frisse start

         Volgende week gaat het nieuwe seizoen weer beginnen. De st. Jan’s Fanfare uit Zoeterwoude is er klaar voor. Het afgelopen jaar was niet makkelijk voor verenigingen en voor de cultuursector maar we willen nu graag vooruit kijken en weer gezellig samen muziek maken.

         Daarbij kunnen we altijd nieuwe leden gebruiken. Misschien ben je op zoek naar een gezellig orkest, om je hobby uit te oefenen of ben je op zoek naar een nieuwe hobby. Voor muzikanten van elk niveau en van elke leeftijd hebben we mogelijkheden om in een ontspannen en gezellige sfeer muziek te maken. Niet voor niets geldt voor de St. Jan “waar muziekmakers muziekmakkers worden!”

         Ons opleidingsorkest repeteert op donderdag van 19.00 – 19.45 uur en de fanfare repeteert aansluitend van 20.00 – 22.00 uur in het Muziekcentrum aan de Schenkelweg 6 in Zoeterwoude.

         Wil je een instrument leren bespelen of heb je een tijdje niet gespeeld en moet je de vaardigheid weer ophalen dan hebben we de mogelijkheid om bij de vereniging les te krijgen.

         Heb je belangstelling? Kijk dan eens op www.stjansfanfare.nl of neem contact op met Maureen van der Plas voorzitter.sjf@gmail.com