Fanfare

Pop, latin, klassiek, blues, swing, filmmuziek... Al meer dan 100 jaar maken wij met veel enthousiasme muziek. Een groot scala aan muziekstijlen en dat op een hoog muzikaal niveau. We spelen op koperblaasinstrumenten, saxofoons en slagwerkinstrumenten. Het fanfareorkest bestaat uit zo'n 30 leden van 14 tot 75 jaar.

De concerten hebben vaak een thema waardoor er veel afwisseling in de muziek is; van bekende nummers tot sfeervolle en verhalende concertstukken. Dat maakt dat er voor iedere muzikant wel muziek bij is die hem of haar aanspreekt.

De vaste concerten zijn het voor- en najaarsconcert in het Muziekcentrum. Maar ook spelen we op Koningsdag, tijdens de Dodenherdenking, op het Dorpsfeest en andere festiviteiten. We hebben regelmatig uitwisselingen met andere verenigingen.

Het orkest staat onder leiding van Misha Sporck.

Repetitie fanfare

Donderdag 20.00 uur – 22.00 uur

In het Muziekcentrum aan de Schenkelweg 6 te Zoeterwoude

Onder leiding van dirigent Misha Sporck

Instrumenten overzicht van de fanfare:

bugel hoorn sopraansax (vacature) drums
trompet trombone altsax pauken
cornet euphonium tenorsax percussie
  bas baritonsax

Kom gerust eens luisteren op een repetitie op donderdagavond!

opleidingsorkest

Sinds 2001 heeft St.Jan's Fanfare ook een jeugdorkest. Hierin spelen kinderen vanaf 8 jaar, die al een tijdje les hebben. Maar als volwassenen kun je ook les krijgen en meespelen in het orkest. Het jeugdorkest heet nu, door de combinatie van jeugd en volwassenen, opleidingsorkest.  We spelen op koperinstrumenten, saxofoons en slagwerkinstrumenten. Samen muziek maken in een leuke ontspannen sfeer staat voorop. De muziek die er gespeeld wordt is heel afwisselend, o.a. filmmuziek en popmuziek maar ook wel eens klassieke muziek. Er wordt veel rekening gehouden met de voorkeuren van de muzikanten en de muziek wordt meestal samen met Misha uitgekozen. Jeugdleden die al een HaFaBra-diploma hebben, spelen ook gedeeltelijk mee in het Fanfareorkest. Het opleidingsorkest wordt ook gedirigeerd door Misha Sporck.

Het opleidingsorkest verzorgt optredens op verschillende jaarlijkse evenementen. Uiteraard op Koningsdag en het Kerstconcert samen met het Fanfareorkest. In het voorjaar is er een concert samen met een andere vereniging. In november organiseren we Junior Band Stars, een open podium voor de jeugd. En niet te vergeten het jaarlijks uitje voor de jeugdleden en de BBQ als afsluiting van het seizoen.

Ieder jaar in september is de scholendag waarop alle groepen 5 en 6 van de basisschool in Zoeterwoude op bezoek komen en een aantal kleine workshops volgen.

Nieuwe leden zijn altijd welkom. Het leren spelen van een (blaas)instrument is goed voor je ontwikkeling en je doorzettingsvermogen. Ook het gezamenlijk muziek maken is leerzaam maar vooral leuk! Jeugdleden betalen het eerste jaar alleen voor hun lessen en krijgen een instrument van St. Jan's Fanfare in bruikleen.

Repetitie jeugdorkest

Donderdag 18.45 uur – 19.45 uur

In het Muziekcentrum aan de Schenkelweg 6 te Zoeterwoude.

Onder leiding van dirigent Misha Sporck.

Kom gerust eens luisteren tijdens een van onze repetities op donderdagavond.

Lessen

Als je een instrument hebt gekozen, krijg je les van een professionele docent.

Als jeugdlid krijg je wekelijks les. Totaal 35 lessen per schooljaar. Het lesgeld bedraagt € 450 (dit komt neer op € 12,50 per les). Je krijgt een instrument van     St. Jan's Fanfare in bruikleen.

Alle lessen worden gegeven door professionele docenten op woensdagavond. Speel je een koper blaasinstrument dan is er de mogelijkheid voor een les op donderdag. Je krijgt individueel les van 30 minuten maar ook is er de mogelijkheid voor een duoles van 40 minuten. Er wordt les gegeven volgens de HaFaBra richtlijnen. Als je ongeveer een jaar les hebt kun je meespelen in het jeugdorkest en na het behalen van je diploma's kun je ook al meespelen in het fanfareorkest.

Als volwassene kun je ook lessen volgen, door gebruik te maken van een leskaart.

Koper:

Misha Sporck

Saxofoon:

Estela Briceño Mezquita

Slagwerk:

Baue Kunstman

Koper:
      Matthijs Valkenwoud

Lessen kosten € 12,50 per les

Leskaarten zijn er voor 5 lessen € 62,50 en voor 10 lessen a € 125,-

Gratis proefles

Met een gratis proefles kun je uitproberen of een instrument wat voor je is. Wil je hier meer over weten dan kun je bellen met Janine Bos 06 23 73 24 99 of mailen naar jeugd@stjansfanfare.nl.