Jeugdorkest

Sinds 2001 heeft St.Jan's Fanfare ook een jeugdorkest. Hierin spelen kinderen vanaf 8 jaar, die al een tijdje les hebben. We spelen op koperinstrumenten, saxofoons en slagwerkinstrumenten. Samen muziek maken in een leuke ontspannen sfeer staat voorop. De muziek die er gespeeld wordt is heel afwisselend, o.a. filmmuziek en popmuziek maar ook wel eens klassieke muziek. Er wordt veel rekening gehouden met de voorkeuren van de jeugdleden en de muziek wordt meestal samen met Misha uitgekozen. Jeugdleden die al een HaFaBra-diploma hebben, spelen ook gedeeltelijk mee in het Fanfareorkest. Het jeugdorkest wordt ook gedirigeerd door Misha Sporck.

Het jeugdorkest verzorgt optredens op verschillende jaarlijkse jeugdevenementen. Uiteraard op Koningsdag en het Kerstconcert samen met het Fanfareorkest. In het voorjaar is er een concert samen met een andere jeugdvereniging. In november organiseren we Junior Band Stars, een open podium voor de jeugd. En niet te vergeten het jaarlijks uitje voor de jeugdleden en de BBQ als afsluiting van het seizoen.

Ieder jaar in september is de scholendag waarop alle groepen 5 en 6 van de basisscholen in Zoeterwoude op bezoek komen en een aantal kleine workshops volgen.

Nieuwe leden zijn altijd welkom. Het leren spelen van een (blaas)instrument is goed voor je ontwikkeling en je doorzettingsvermogen. Ook het gezamenlijk muziek maken is leerzaam maar vooral leuk! Jeugdleden betalen het eerste jaar alleen voor hun lessen en krijgen een instrument van St. Jan's Fanfare in bruikleen.

Repetitie jeugdorkest

Donderdag 18.45 uur – 19.45 uur

In het Muziekcentrum aan de Schenkelweg 6 te Zoeterwoude.

Onder leiding van dirigent Misha Sporck.

Kom gerust eens luisteren tijdens een van onze repetities op donderdagavond.