het regent vuur in najaarsconcert nov 19

Het regent vuur in najaarsconcert St Jan’s Fanfare.

Zoeterwoude - Afgelopen zondag heeft de St Jan’s Fanfare in Het Muziekcentrum in Zoeterwoude hun jaarlijks najaarsconcert gegeven. Dit concert had als thema de vier elementen, de oerprincipes van de natuur; Water, Vuur, Lucht en Aarde. In elk muziekstuk werd wel naar één of meer van de elementen verwezen. Met de Spaanse Paso-doble Cielo Andaluz, de hemel van Andalusië, bracht de St Jan’s Fanfare het publiek in hemelse sferen. Prachtige beelden op de achtergrond tijdens het muziekstuk de Rainbow Warrior voerde het publiek mee in de strijd van het gelijknamige Greenpeace schip tegen de walvis vangst. Het niet eenvoudige concertwerk Winds on Fire liet de wind uit verschillende windstreken waaien. Van een zwoele mistral tot een hevige storm. Het aanwezige publiek kon het stuk zeker waarderen. Ook Purple Rain met een niet voor de hand liggende maar uiterst smaakvolle swing, Fire bekend van de Pointer Sisters en Set Fire to the Rain van Adèle, werden door het orkest, onder leiding van dirigent Misha Sporck net zo goed ten gehore gebracht. Met een medley van de band Earth, Wind and Fire werd het concert toepasselijk afgesloten. Na afloop kreeg de st Jan’s Fanfare van het aanwezige publiek een staande ovatie. Een waardering die zeker op zijn plaats was vanwege de prestaties van orkest en dirigent. Volgend concert 15 december 2019 een gezellig kerstconcert voor de hele familie.