Ton Zomerhuis

Afbeelding met muziek, koper, persoon, binnenAutomatisch gegenereerde beschrijvingOns lid Ton Zomerhuis is op 11 mei jl. overleden aan de gevolgen van Corona. Op 18 april is bij hem Corona vastgesteld en vanaf 24 april is hij in het ziekenhuis opgenomen en enkele dagen later overgebracht naar de IC.

Ton was sinds de 80-er jaren samen met zijn vrouw Ans prominent lid van onze fanfare. Een echte verenigingsman die hield van de gezelligheid en de mensen om hem heen. Hij was op een warme en vriendelijke manier betrokken bij voor- en tegenspoed van anderen. Ook hoefde je het maar te vragen of Ton was bereid de handen uit de mouwen te steken. Zeker als het om technische zaken ging. Want hij was nu eenmaal de man van de techniek als het ging om licht en geluid. Maar ook van de mooiste videobeelden en foto’s met perfecte timing als achtergrond bij onze muziek. Daarin was hij gedreven en kundig. Ook heeft hij jaren in het bestuur gezeten en was hij actief voor de jeugdcommissie en muziekcommissie. Ton speelde bariton maar heeft ook menig keer met de fanfare gezongen. Met zijn warme en vriendelijke stem, kon hij dat als geen ander.

Dat hij nog meer veelzijdige talenten had weet misschien niet iedereen, maar als kerstman heeft hij vele jaren ons kerstconcert bezocht. Daarbij wist hij altijd op zijn eigen ludieke manier leden in het zonnetje te zetten van wie hij vond dat die het verdienden. En hoewel de kerstman na 2018 met pensioen was gegaan, zal ons kerstconcert nooit meer hetzelfde zijn. Ton was een actieve man, enerzijds achter de schermen en anderzijds kon hij op een plezierige manier aanwezig zijn. De St. Jan’s Fanfare is Ton op veel manieren veel dank verschuldigd. De vereniging heeft de afgelopen weken intens meegeleefd met Ton en Ans, we hebben gehoopt, gebeden en moed ingesproken, maar het heeft niet zo mogen zijn. Op 16 mei hebben we, binnen de mogelijkheden van deze Corona-tijd, op gepaste wijze afscheid van Ton genomen. We wensen Ans en haar familie, maar ook alle leden van de fanfare, veel sterkte. We zullen Ton heel erg missen.