Over ons

Op deze site kunt u kennis maken met de St. Jan’s Fanfare.

Pop, latin, klassiek, blues, swing, filmmuziek; het repertoire is afwisselend. Al meer dan 100 jaar maken wij met veel enthousiasme muziek. We spelen een groot scala aan muziekstijlen waarbij we het muzikale niveau niet uit het oog verliezen. Ieder instrument heeft een eigen unieke klank binnen de fanfare. Het orkest bestaat uit zo'n 30 leden van 14 tot 75 jaar. Het maakt niet uit hoe oud je bent, muziek verbindt. 


De vereniging bestaat uit een fanfareorkest en een opleidingsorkest. We hebben allemaal dezelfde passie voor muziek, samen muziek maken en dit zorgt voor een goede, gezellige en gemoedelijke sfeer. Wil je ook meespelen? Dat kan, iedereen is welkom en als nieuw lid voel je je al snel thuis. We repeteren op donderdagavond in het mooie en karakteristieke Muziekcentrum in Zoeterwoude. o.l.v. een enthousiaste dirigent.
De Fanfare


De concerten hebben vaak een thema waardoor er veel afwisseling in de muziek is; van bekende nummers tot sfeervolle en verhalende concertstukken. Dat maakt dat er voor iedere muzikant wel muziek bij is die hem of haar aanspreekt. De vaste concerten zijn het voor- en najaarsconcert in het Muziekcentrum. Maar ook spelen we op Koningsdag, tijdens de Dodenherdenking, op het Dorpsfeest en andere festiviteiten. We hebben regelmatig uitwisselingen met andere verenigingen. Het orkest staat onder leiding van dirigent Misha Sporck.

Instrumenten overzicht van de fanfare:

bugel - hoorn - sopraansax - drums - trompet - trombone - altsax - pauken  cornet -

euphonium - -tenorsax -percussie -bas -baritonsax

Kom gerust eens luisteren op een repetitie op donderdagavond. 


Het Opleidingsorkest


Sinds 2001 heeft St.Jan's Fanfare ook een opleidingsorkest. Hierin spelen leerlingen vanaf 8 jaar, die al een tijdje les hebben. Het opleidingsorkest bestaat voornamelijk uit jeugd maar ook volwassenen kunnen les krijgen en instromen in het orkest. We spelen op koperinstrumenten, saxofoons en slagwerkinstrumenten. Samen muziek maken in een leuke ontspannen sfeer staat voorop. De muziek die er gespeeld wordt is heel afwisselend, o.a. filmmuziek en popmuziek maar ook wel eens klassieke muziek. Het opleidingsorkest wordt ook gedirigeerd door Misha Sporck.

Het opleidingsorkest verzorgt optredens op verschillende jaarlijkse evenementen. Uiteraard op Koningsdag en het Kerstconcert samen met het Fanfareorkest. In het voorjaar is er een concert samen met een andere vereniging. In november organiseren we Junior Band Stars, een open podium voor de jeugd. En niet te vergeten het jaarlijks uitje voor de jeugdleden en de BBQ als afsluiting van het seizoen.  Ieder jaar in september is de scholendag waarop alle groepen 5 van de basisschool in Zoeterwoude op bezoek komen en een aantal kleine workshops volgen.


Het gezamenlijk muziek maken is leerzaam maar vooral leuk! Jeugdleden betalen het eerste jaar alleen voor hun lessen en krijgen een instrument van St. Jan's Fanfare in bruikleen. 

 

Repetitie opleidingsorkest

Donderdag 19.00 uur – 19.45 uur

fanfare

Donderdag 20.00 uur – 22.00 uur

In het Muziekcentrum aan de Schenkelweg 6 te Zoeterwoude


Misha Sporck

Dirigent & koperdocent

Conductor | Misha Sporck

de docenten

Matthijs Valkenwoud

Koperdocent & musicusBram van Velde

slagwerkdocent