Dirigent

Misha Sporck

Misha Sporck studeerde als jong talent aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, hoorn bij Oldrich Milek en compositie bij Roderik de Man. Als jonge componist won hij verschillende prijzen met zijn composities, waaronder een eerste prijs bij het Bach-compositieconcours (Den Haag, 2000) en een tweede prijs bij het Prinses Christina Concours (2000). In 2006 behaalde hij zijn Bachelor diploma in hoorn (Peter Hoekmeijer) en compositie (Theo Verbeij en Daan Manneke) aan het conservatorium van Amsterdam.

In 2009 volgde zijn master diploma voor hoorn als student van Herman Jeurissen na een Erasmus uitwisseling aan de Hochschule für Musik, Hanns Eisler te Berlijn bij Marie Luise Neunecker. Ook studeerde hij natuurhoorn bij Teunis van der Zwart.

Als hoornist remplaceerde Misha bij verschillende orkesten zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest
 en het Nederlands Philharmonisch Orkest nam hij deel aan verschillende festival orkesten zoals het Verbier Festival Orchestra (2009 t/m 2011) en Lucerne Festival Academy Orchestra o.l.v. Pierre Boulez (2008).

Van 2014 tot 2018 studeerde Misha HaFaBra directie aan het conservatorium van Amsterdam bij Danny Oosterman en volgde cursussen bij o.a. Anno Appelo en Rob Goorhuis. 

Naast zijn werk als hoornist, componeert Misha voor harmonie- en fanfare orkesten, is hij als dirigent verbonden aan verschillende verenigingen en werkt hij als arrangeur voor o.a. het Nederlands Blazers Ensemble, het Ricciotti ensemble en Ars Musica. Misha is lid van het Amsterdam Brass Quintet.