Nieuws

Ons Olympische concert was geweldig!

Hard getraind en gepresteerd! Met allemaal eremetaal als resultaat🥇🥈🥉 Muzikale atleten en hun supporters hebben genoten.

Ook onze coach was tevreden.

Ook de bookmakers deden goede zaken met meer dan 50 prijzen, allemaal beschikbaar gesteld door lokale en bevriende ondernemers!

Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt!

Het was echt een Olympic Dream voor ons!

 
Dodenherdenking 2024
 
Gisteren mochten wij weer muzikaal bijdragen aan de Dodenherdenking in Zoeterwoude, tijdens de (ietwat regenachtige) ceremonie bij het gemeentehuis.

Koningsdag 2024

Heerlijk gespeeld op de vrijmarkt in Zoeterwoude! Une Belle Histoire, Doe Maar, Blues Brothers, I Will Survive… het kwam allemaal langs!

Ook onze jongste leerlingen hebben van zich laten horen en zelf elders op de vrijmarkt euro’s verdiend. Onze kraam met instrumenten om uit te proberen leverde voor elke geblazen noot een snoepje!

Smaakte het nou naar meer? Zondag 26 mei is ons jaarlijkse voorjaarsconcert in het Muziekcentrum.

En speel je zelf een koperinstrument, saxofoon of slagwerk? Kom dan gerust eens binnen lopen op een donderdagavond. Om 19 uur repeteert ons Opleidingsorkest (waar jong en oud kan instromen) en vanaf 20 uur oefent ons Fanfareorkest.

Graag tot ziens!

Play in 17 maart 2024

Wat een geweldige dag was dit. 35 gastmuzikanten en 25 ‘eigen’ maakten samen muziek. Muziekmakers waren vandaag weer echt muziekmakkers bij St. Jan’s Fanfare in het Muziekcentrum! Met een afsluitend miniconcertje als kers op de taart. Volgend jaar weer, als het aan ons ligt! Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt!

link naar de foto’s
Foto’s Play in 2024

Link naar video’s
Video’s Play in 2024

 • Concert Muziekcentrum Zoeterwoude 100 Jaar 14 Januari 2024

  Vandaag was een geweldige middag vol muziek in het muziekcentrum van Zoeterwoude!

  Na vele jaren hebben de St. Jan’s fanfare en Vios Zoeterwoude de handen ineengeslagen voor een middag vol vrolijke en gezellige muziek.

  Wat een prachtige samenwerking na al die jaren, en het resultaat was werkelijk schitterend! De klanken van de fanfare en het enthousiasme van Vios Zoeterwoude vulden de zaal met een onweerstaanbare muzikale sfeer.

  Het was een feestelijke middag waarin het publiek werd meegenomen op een muzikale reis door de tijd. Van klassieke melodieën tot moderne hits, er was voor ieder wat wils. De energie spatte van het podium af en zorgde voor een onvergetelijke ervaring.

  Bedankt aan alle muzikanten en dirigenten die deze bijzondere samenwerking mogelijk hebben gemaakt. We hebben ons publiek laten genieten van een vrolijke, gezellige en bovenal muzikale middag.

  Laten we terug kijken op een prachtige middag en nagenieten van de geweldige prestatie van St. Jan’s fanfare en Vios Zoeterwoude.

 • Thema Play in bekend

  Op Zondag 17 maart 2024 organiseert St. Jan’s Fanfare Zoeterwoude een Play In.

  Het muzikale thema van deze dag zal zijn Olympische spelen.

  De muzikale leiding van deze dag is in handen van onze enthousiaste dirigent Misha Sporck.

  Misha Sporck studeerde hafabra-directie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Danny Oosterman en volgde cursussen bij o.a. Anno Appelo, Chris Derikx, Jacco Nefs en Shizuo Kuwahara. Momenteel is hij dirigent bij diverse verenigingen.

  “Het verhaal van de muziek moet het publiek raken. Als dirigent wil ik dat alle orkestleden hun eigen rol in dit verhaal voelen. Met veel positieve energie wil ik alle emoties van de muziek overbrengen”

  Doe je mee?

  Ben je enthousiast geworden en heb je zin om mee te doen? Onze play in staat open voor alle muzikanten uit de reguliere fanfare bezetting en vanaf muzikaal HaFaBra-niveau A.

  De play in wordt gehouden op zondag 17 Maart 2024. We beginnen om 10:00 uur. De dag wordt afgesloten met een concert, aanvang circa 16:00 uur, dat voor iedereen vrij toegankelijk is.

  De kosten voor deze dag zijn €10,00. Dit is inclusief een compleet verzorgde lunch en koffie of thee bij aanvang. Overige drankjes en koffie en thee gedurende de dag zijn voor eigen rekening. De inschrijving is definitief als het inschrijfgeld is overgemaakt.

  Na inschrijving krijg je van ons via de mail informatie over betaling en verdere informatie over bladmuziek enz.

  Inschrijven kan via: http://stjansfanfare.nl/play-in-17-maart-2024/